Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ūüéĖÔłŹ 543 producten in ūüŹ¨ 8 webshops

Reflectie

Of u nu in een studio of in de open lucht fotografeert: reflectie is een belangrijk element. Licht kan door reflectie in een specifieke richting gestuurd worden. In ons assortiment vindt u diverse producten die bedoeld zijn om de door u gewenste reflectie te krijgen. U kunt hier zowel een reflectieparaplu als een reflectiescherm¬†kopen, te gebruiken in¬†fotostudio’s en op locatie.

Wat is reflectie precies?

De term ‘reflectie’ heeft betrekking op het weerkaatsen van elektromagnetische straling. E√©n van de elementen waarmee dit kan, is licht. Bij fotografie is de belichting een essentieel onderdeel, misschien wel h√©t belangrijkste onderdeel. Door licht te sturen kan een fotograaf bepaalde effecten veroorzaken. Reflecties kunnen hard licht opleveren, maar kunnen ook diffuus gemaakt worden. Door gereflecteerd licht bijvoorbeeld door een¬†wit doek¬†te laten gaan, wordt het verspreid en daardoor zachter.

Reflectieschermen

Een reflectiescherm weerkaatst licht direct op het onderwerp. Elke kleur scherm heeft zijn eigen uitwerking. Een zilverkleurig reflectiescherm reflecteert het meeste licht en zorgt voor de meest neutrale manier van reflectie. Het gereflecteerde licht heeft bij een zilverkleurig scherm dezelfde kleur als het omgevingslicht. Een reflectiescherm is in diverse opzichten een betere optie dan een flitser. Voor een reflectiescherm hebt u geen stroom nodig, het scherm is ontzettend licht én het is in staat ook op langere afstand zijn werk te doen. Dit laatste is vooral het geval bij fotografie in de buitenlucht, wanneer de zon direct op het scherm schijnt. In onze shop vindt u reflectieschermen in alle kleuren, vormen en maten.

Reflectieparaplu’s

Een paraplu heeft een boogvorm, daardoor verspreidt hij het licht breeduit. Het licht van de¬†flitser¬†wordt in de paraplu gestuurd en wordt door de paraplu weerkaatst richting het model of het product dat u fotografeert. Uw onderwerp wordt op deze manier min of meer ‘verpakt’ in zacht licht. Een reflectieparaplu is dan ook heel geschikt voor het belichten van groepen. Reflectieparaplu’s zijn verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zilver en goud. Een witte paraplu zorgt voor een neutrale, zachte belichting. Een zilveren uitvoering zorgt voor een iets hardere belichting, met meer kleur en meer details. Een gouden paraplu weerkaatst een minder neutraal, warmer licht.

Fotostudio-expert.nl
Logo