Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ūüéĖÔłŹ 543 producten in ūüŹ¨ 8 webshops

Accessoires

Een fotostudio is pas compleet als alle noodzakelijke accessoires aanwezig zijn. Hoe meer mogelijkheden u hebt, hoe mooier uw foto’s worden. Bij ons bent u aan het goede adres voor veel verschillende artikelen op het gebied van studiofotografie. We hebben complete flitsersets, maar ook alle andere denkbare flitseraccessoires die tijdens het fotograferen gebruikt worden.

Nóg mooier en nóg professioneler

Hoe meer ervaring u hebt met fotograferen, hoe beter u in de gaten krijgt welke aanpassingen in het beeld u kunt uitvoeren. Wilt u een object of persoon extra belichten of het licht bundelen of verspreiden? Speciaal hiervoor zijn diverse hulpmiddelen verkrijgbaar. Zo vindt u bij ons een optical¬†snoot, een kleppenset, een honingraat of een diffuusbol. Andere interessante en veelgebruikte accessoires zijn kleurenfilters en gobo‚Äôs (vormen die u op de muur kunt projecteren). Deze worden bij de verschillende kleppensets geleverd. Ook een¬†beautydish¬†is een ontzettend nuttig hulpmiddel, vooral bij modelfotografie. Beautydishes halen eventuele oneffenheden weg, zoals randen om de ogen. Alles om uw foto’s n√≥g mooier en n√≥g professioneler te maken.

Draadloos flitsen

Een relatief nieuwe ontwikkeling is draadloos flitsen. Hierbij worden al uw flitslampen tegelijk aangestuurd, met een draadloze set. U sluit de ontvanger van deze set aan op één van de flitsers en op de zender die zich op het flitsschoentje van uw camera bevindt. Zo gauw de eerste flitser afgaat, volgen direct de overige flitsers. Flitsontspanners met een netstroomaansluiting zijn geschikt voor flitsers met een losse voedingskabel. Voor flitsers met een ingebouwde stroomkabel hebt u batterijen nodig. De ontvangers werken met radiogolven en hebben over het algemeen vier kanalen.

Diffuusbollen

Mooie term, maar wat is een diffuusbol? Diffuusbollen hebben als belangrijkste eigenschap dat ze het licht ‚Äúbreken‚ÄĚ. Een diffuusbol verspreidt zacht licht door de hele ruimte waarin u fotografeert. Door dit egale, zachte licht wordt sterke schaduwvorming voorkomen. Om deze reden is een diffuusbol bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld portret- en interieurfotografie. Met behulp van een¬†speedring¬†sluit u een diffuusbol aan op bijna elke¬†studioflitser. Hoe groter de bol is, hoe verder het licht uitgespreid wordt.

Flitsparaplu’s

Een andere manier om licht te verzachten, verspreiden of te reflecteren is met behulp van een¬†flitsparaplu. Met een zilveren of gouden flitsparaplu kunt u het licht bundelen (convergeren), terwijl u met een witte flitsparaplu het licht kunt verspreiden (divergeren). Deze laatste methode wordt ‘shoot through’ genoemd, hierbij flitst u d√≥√≥r de paraplu heen, waardoor het licht diffuus wordt. Een flitsparaplu kan gebruikt worden om reflectie te be√Įnvloeden. Door een reflectieparaplu te gebruiken, wordt het licht weerkaatst. Zo kunt u schaduwen manipuleren of zelfs helemaal wegwerken. Wilt u alles in √©√©n? Dan kunt u het beste een flitsparaplu¬†kopen¬†die aan twee zijden te gebruiken is.

Honingraten en filters

Behalve hulpmiddelen om licht te verspreiden, zijn er ook accessoires die specifiek bedoeld zijn om licht te bundelen. Honingraten hebben de vorm van een grid, ze bundelen het licht en sturen het in een rechte lijn vooruit. U kunt bij ons honingraten kopen in verschillende vormen en maten. Zo zijn er honingraten die op een beautydish of op een softbox gemonteerd kunnen worden. Er zijn ook modellen die op een speciale reflector bevestigd worden. Door een honingraat te combineren met een kleurenfilter, kunt u fantastische kleur- en lichteffecten cre√ęren. Bijzondere foto’s zijn het resultaat, en dat is uiteindelijk wat u wilt, toch?

Fotostudio-expert.nl
Logo